Monday, 19 December 2011

hari menanti hari:)

ala..firstly!RESULT NAK SAMPAI!!banyak giler kt fb membebel,merapu pasal result!..aku cuak,korang cuak,,kita same-same cuak,,YE semua orang nak kan straight A
boleh ke ade dkt result aku nnti..

LET'S PRAY TOGETHER!!..KITAKAN KAWAN..HAHA:)AKU DOAKAN  UNTUK KAU YE SYG:::))HAHA
pd satu petang cakap ngan ibu:klu akak x dapat stret A,,mcm mne bu?
ibu ckp:kakak ttp anak ibu
ibu..klu akak dpt 7A 1C..mcm mne tu
mmg x mak aku gelak giler habes nyer!!
POKOK PANGKAL NYER IBU CAKAP:MCM MNE SKALI RUPE KEPUTUSAN TU..KAKAK TETAP ANAK IBU..
aku bkn nyer nak fight sgt dpt 8A..x de dlm target pon,,tp klu dpt X SALAHKAN?
YE!mcm2 dlm kepale ibu nak pkir nk bg aku ape klu aku dpt result yg baik..
"ibu..akak x nak pape,,"tu je,,seriously aku xnk pape..
IBU OFFER MACAM2!!,,HAHAHA..rezeki kot,,terima jelahh budak!!
harap nyer,,mulut ibu masin,,AMIN~~gudluck peeps!!

___tutup buku pmr___

welcome tu my house>>
not really pasal umah pon..main taip je ape yg ade kt kepala.haha:))
dah dua mlm>>actually it MORNING!main komen2 ngan ida,nisa pun..
semalam?!!!
it crazy night!..ida dah telan panadol..sbb ape?..pening terlalu bnyk komen!..3 orang je pon komen boleh cecah 300,,apelaa yg korg merapu>>
skit2 tag nme>>
nurul haleeda,khairunnisa lisa.ariesya aris,mohd nazaru
l najmiey,nazmiey saidi,,
ye!kite je kan?..haha:)really nice morning!!sbnrnyer..komen tu smbil mnnggu someone!
dier tak datang pun,,tp dier dtg siang nyer!!..kau ni terbalik laa syg!!papejelah:)
sumpah banyak giler notification aku!PENUH WEYHH!!hahaha,,
start pukul 3 pg,,fb aku dh start slow,,i means dh kurang BURUNG HANTU:)
aq pun smbung laa ngan movie "princess hours"<<best plak citer ni,,
TIDUR!-,-'

____INTERNET MENGGILA____

ibu:::::pe pasal ngan internet ni???..>>kate2 org yg dh biasa dpt lynn yg bgus dr internet..mcm ni laa,,merungut je x sudah
tunggu dari pukul 9..mlm,,bangang kau internet!..xpe,,hari ni hari kau,,esok selamnyer hari aku ye syg!!
nisa:weyhh x semangat laa nk main komen2 klu xramai
ida: aku sokong!>>kau tu tau skong je..
arieysha aris: jap,,aku sruh mr vampire aq seru sruh sume kwn kita on9..lalalal spe laa mr vampire??!!.
mohd nazarul najmiey..ala tu je,,bkn nyer spe pun,,kwn "BAIK" kita kn?..dier xkn cederekan korg,,100% konfem!
my someone is mr vampire call najmiey,:),hahaha<<freaking awesome day tonight!!
watever laa dude//lupekn psl vampire tu..xde pape pun pasal dier,,
i hope lepas result kite leyh gathered balik??!!bole x nisa?..hahaha,,i hope can!!

wanna to say sorry to  ida n nisa sbb x leh on9 lmE2,,smpi SUBUH
mr vampire:i still waiting for you...borak la kwn,,aku dh lme x jmpe kau laa sengal!!..hahah
nothing happen come between us,,readers!!hahaha..simple!ok!
loveyoudamnsomuchkawankawan!!:)hahaha<<bila dah bosan ini laa jd nyer,,dh x jmpe space bar!!

tuan result::saya mohon anda berikan kerjasama yang sgt bagus kepada saya dan kawan..

Wednesday, 14 December 2011

heyp!,,tiba2 teringat,,tak dapat cerita,,aku manaip je laa

seorang diri makan kat dapur,,haishh,,seram laa weyhh,mane tak nyer,,baru habes tengok citer hantu sorang-sorang!!n hari ni aku mintak mcm2 kat ayah,ibu,abang,kakak segala bagai>>aku mintak milo!!
haah,,bangang!..aku dah sangap MILO!

bila dah siap buat milo,aku terduduk sorang-sorang kat dapur!>>haishhh,,apelaa aku buat  sorang2 laaa..yes!something yang aku ingat kawan-kawan aku buat dekat SEKOLAH MENENGAH SAINS BAGAN DATOH!,,
milo tabur!.ececeh,,kononnyer macam mcflurry,,dan aku pun lakukan benda yang sama sebab teringatkan kawan-kawan..
ini mcflurry milo:)sedap;)

watso ever,tak dapat laa macam real nyer mcflurry,,tp,sedap laa beb!nikmat milo tu,,haishh!!haha :)

new jeans>new blouse<

wow!awesome!!memanglah tak dapat follow "window shopping"but then,,haishh untung duduk rumah,,terasa dihargai laa plak,,cool~,~

ape lagi?
princess hours--->camp rock--->high school musical
find!orang sibuk ombak rindu,breaking dawn,,aku tiba2 sangap nak tgk citer2 ni,,wth~
kwn aku gelak!>>terbahak2 plak tu,,skali tnyer,,ko ngah wat pe?..tgk citer camp rock,,
this time<aku plak gelakkan dia!yeah!puas!<<statement yg jelek!-,-'
watever dude!sejak bila lahh aku pandai menaip "watever",,baiklahh,,ape2 je laaa
hahahahah:)

adelah skrip yang sempat aku petik,kupas,ambil dr citer princess hours
"bringing your dream,you can achieve them"
what a beautifull word?!!hahah,,aku tau ade yang cakap"huh,,ayt cmni kau kata sedap,menarik n papejelah korang nak merepek"hahahah
yes!ia menarik,,tp,,smpai sekarang aku tak dapat lg cari meaning nyer..malas!memanglaahh,,mne nak jumpe klu malas<<wateva!
mangikut google translate
"menjadikan impian anda,anda boleh mencapainya"..hahaha
simple meaning laa syg,,
but,ade yg tersirat ni,,,:)
what?cofesseion?..gila ke kau?!tak nak aku,,malu laa weyhh,,mahal ayat tu,,tak perlu tak perlu(maaf-,-')
good!jual mahal skit beb>>

bila dah gian nak menulis,,wooiii,,x cukup nak blogging kau nak menulis lagi,,kejadah nyerr kau ni,,kjp nak menaip,kjp nak menulis,,pe kau ni,,
"haishh,,pahamlaahh,,aku nak tulis buku nilam laa kwn"..
"cuti2 ni pun kau nak nilam jgak ke??xpayah"
"biarlahh aku nak me-nilam sebentar,,bosan laa sengal"
"skang kau bajet nak citer kau dah bace buku banyak laa"
"mne ade!..klu ye pun npe?..kau jeles?huh-,-'"
"eleh,,bpe bnyk buku je kau nampak kau bace,,cuti ni?"
bnyk tnyer lahh kau,,perlu ke nak jadi mcm CSI nk tnyer bnyk2 mcm ni,,bkn nyer aku bunuh org,,
bising nyer bising---dah 2 minggu aku cari buku nilam..hasil nyer>>

sedih,,laa..buku tu dialihkan dan sampai sekarang tak jumpa!! :(

huh-,-'ibu tanyer akak nak plan gi mane2 x?
maaf,,ibu>>akak tak pandai nak plan,,sebab tak tau tmpat nak pegi,,
one more klu plan,,ala,,,TAK PANDAI!..
takpe,,random je,,jalan2 je laa mne nak pegi..
akak follow!!..duduk rumah lg best,,tp jgn pegi tempat yang banjir sudah!>>hahaha

yes,i done my update!!lalalalala,,,
hahahaha,,,ini yang saya fikir sepanjang hari ini!
what?..8 days go to result,,
tkut laa weyhh,,
f3 seluruh malaysia,,

>>>menurut perintah:sultanah ariey<<<


Monday, 12 December 2011

tak de tajuk,,sume nyer random,,

bila kaki like buat ape buat ape yang diaorg suka,,yes!KAKILIKE!..mestilah suka like,,,
watever,,sememangnya facebook punye notification sangat penuh,,,ye!,,like laa banyak banyak pun takpe,,x marah pon,,kalau lahh mengelike status,gmbr album segala bagai tu boleh mndatang kan duit kepada orang yang di-like tu,,,aku rase aku dah kaya!!!,,,ha! satu kali like seratus ringgit,,bila notification aku ade 100 like,,,
kaya laaa sengal!!!
but then..sebenarnya penat nak layan orang yang suka mengelike,,tp nak buat macam mna,,tetikus dieorg ade kt tgn masing-masing,,hak korang lahh nak tekan pape pun,,saya tak menghalang,,tapi bila dalam mase 3 minit,,notification ade 70 like,,>>haishhh,,paham sendiri laa perasaan tu mcm mne..
inikan benda yang selalu kita klik?..kalau lahh bole buat duit:)
ha!cuba tekan ni>>x boleh?...alahamdulillah,,stupid statement,,dah terikut orang yang suka like,,,korang penuhkan notification aku dengan LIKE,,aku pun nak ikut korang laaa...
Arieysha Aris , habis sume akak komen kamu like knp ? -__-

maaf laa kak az..saya terikut kawan kawan saya,,pengaruh yang terlampau besar...
ia nya sangat menyemakkan noitf kan?...

tutup buku pasal like!

muka baru,,,

hacker!!ape laa yg korang buat..tak baik>>cis,,sekadar memesan,,kesian budak2 tu kene hackes
saya yang kebosanan sekadar memesan,,,
>>how to stop social network hacker,,dgr citer page ni berkesan?!..let try,,huisshhh,,bahaya kot benda ni,,,,,kalau kau nak hacked fb orang nak ckp hai ke?>..bolehh terima,,ni post entah ape benda  yang tak elok,,,pe salah orang tu kau nak kenekan...

adelahh tu,,maybe berbaloi kot korang wat... cmtu..lantak korang lah!


what?how can?..

kesian spe yang kene!!!!

mengucap banyak ye....
biar je dieorg tu,,,




Friday, 9 December 2011

bila kita boleh buat orang senyum,itu bermakna kita pun akan senyum:)

berakhir sudah pencarian %$%^& ini,,,
 ·  · 22 minutes ago
 

kalau laa spe dpt tau ape maksud %$%^&>>>,,pandai-pandai laa korang,,

what can i say now is NOTHING! but rase macam happy sangat bila dia mengadu kat aku n aku try to soft kn balik hati dier,,>>just then,,nak sattlekan problem org yg cmburu pun susah jgak kn,,

tp semua tu akan sattle(bkn lahh sattle pun,,cume nak bg dier tak terlampau stress),,OK!semua tu akan sattle bila dia dapat senyum,,walaupun SIKIT!

ala weyhhh,,,aku kesah ape sikit ke banyak!?,,janji kau snyum laa jgak,,

dan,,itu akan bikin saya senyum jugak!..aduhhh,,lucu banget yaaa!!

sometimes i feel like myself like "kaunter aduan",,x pe!kau nak mengadu bnyk mne pon aku tak kesah,,aku akan tlong kau slagi boleh,,selagi kudrat aku mampu nak tolong>>cis ayat tak boleh bela lagi ke??!!!.


i feel happy because today i make someone smile :)..alhamdulillah
 ·  · 16 minutes ago


lastly!!!,,yeah! good job ariey!


biarlah post ni pendek,,tp ni post yang aq rse pling best dlm idup aq,,yes!aq nak gelak puas-puas!!

excuses sincères du coeur, nous déclarons un ami,,>>kemaafan ikhlas dari hati,kitakan kawan

  • Arieysha Aris hahaha,,ntah laaa,, aq pon x ingt
    3 hours ago · 

  • Ayep Ishak HEY , asal aq dpt gmbar ney hah ?
    3 hours ago · 

  • Arieysha Aris tertekan!lalalalala
    3 hours ago · 

  • Ayep Ishak YELA 2 . MESTI ADE PAPE NEY . CUBE BGTAU AQ . :)
    3 hours ago · 

  • Arieysha Aris ouh,capslock x leh off ek!kau nl memujuk aq utk bgtau!? harapan!
    3 hours ago · 

  • Ayep Ishak XNK BGTAU SUDA . TP , AQ TAU MESTI ADE SOMTHING NEY .
    3 hours ago · 

  • Arieysha Aris Lalalslalala
    3 hours ago · 

  • Nurul Najwa haah la,knape tag arep sekaly?
    haisshh,arieyy mmg nak kena ni.

    3 hours ago ·  ·  1

  • Arieysha Aris woahhh,, smpai x?
    3 hours ago · 

  • Nurul Najwa hhh,memang tak sampai la.nanty org ckp apa pulak nanty.
    3 hours ago ·  ·  1

  • Ayep Ishak najwa , arieyy mcm adibah kn ?
    38 minutes ago · 

  • Arieysha Aris woi!..asal lak aku mcm dier,,
    23 minutes ago · 

  • Ayep Ishak ade la . kau wat pe nk tau ? :P
    16 minutes ago · 

  • Arieysha Aris huh-,-'..kau nk balas dendam ke Ayep Ishak..:P
    13 minutes ago · 

  • Ayep Ishak bluekk :P mmg pun . cpe sruh kerek sgt ngan aq .
    12 minutes ago · 

  • Arieysha Aris spe yg kerek skang laaa sengal
    12 minutes ago · 

  • Ayep Ishak KAU kut .
    11 minutes ago · 

  • Arieysha Aris ‎"kut"...tp bg aku KAU yg kerek dulu
    10 minutes ago · 

  • Ayep Ishak apahal plak aq ? KAU 2 yg KEREK . series . xtipu .
    7 minutes ago · 

  • Arieysha Aris OK!AKU KEREK!PUAS HATI KAU?!
    6 minutes ago · 

  • Ayep Ishak HAHA . KALAH . LOSER ! SGT PUAS ! :P
    6 minutes ago · 

  • Arieysha Aris ALA!..KAU KAN SELALU KALAH!,,THIS TIME KAU YANG MENANG..BELAH LAA KAU
    5 minutes ago · 

  • Arieysha Aris SERIOUS!
    5 minutes ago · 

  • Ayep Ishak OOOO .... YEKER ??? AQ RASE XPUN . KAU 2 JE YG SELALU KALAH . NGAKU JE LA . :P
    4 minutes ago · 

  • Arieysha Aris KALAH?OO0O,,AKU KAN PENYABAR,,MEMANG SELALU KALAH,,PUAS HATI Ayep Ishak!?..
    2 minutes ago · 

  • Ayep Ishak HAHAHAHAHA . KAU PNYABAR ? SORYY CKET . XLNGSUNG K ?
    AQ SGT BERPUAS HATI !

    about a minute ago · 

  • Arieysha Aris AKU PENYABAR!ITU SEBAB AKU BAGI KAU MENANG YANG SEBENARNYA TAK MENANG PON,,,ALA...KEPUASAN HATI KAU HANYA SEMENTARA
    a few seconds ago · 
haishhh,,,orang penyabar mesti macam ni kan,,,
arif arif!...dia selalu mencabar perasaan aku!,,ala,,dah masak dengan perangai,,meskipun baru setahun jAgung aku sekelas ngan dia!,,
what?!..dia kata aku ni mcm dibah,,ape kejadah kau laa arif izuddin ishak..kau ni,,PELIK the,,ntah ke berapa pun aku tak tau,,xpe2,,kau memang macam ni,,,lagipun aku kan dah dewasa,,so aku lebih bersabar,,
dah biasa dah kene perkataan kerek ngan arip,,BUT!>>AKU X KESAH,,SBB KAU KAN KAWAN AKU!!
AMEK KAU!,,,


NAJWA!hehehe,,,awak janganlahh marah pasal tag gmbr tu..main2 je,,kitakan kawan 
ala,,macam tak biasa je kene dalam klass,,
kau kan hot,,ok!bergurau je,,lalalalla,,,,maaf yang ikhllas dari hati ni,,,,


kali ni ending post ni bagi besar sikit ;)


arif izuddin ishak
nurul najwa burhanuddin
segalanya gurauan semata-mata-,-',,,kita kan kawan!!!,, aku rase korang patut terharu sebab aku menaip ni cume ade name korang je!


نأمل يغفر كل شيء ، وداعا,,,>>>pegi google translate,,cari maksud dier!..
ASSALAMUALAIKUM~~,,>>baiknye aku ;)